vrijdag 11 december 2009

Stef en Tine op bezoek tijdens de herfstvakantie

Een blits bezoek uit Rollegem! We zijn nog maar net gewoon om terug in China te zijn en onze eerste bezoekers van onze 2de jaar komen al aan. Super!
Niemand kan ons een bezoekje brengen zonder Suzhou, Shanghai en Beijing te gaan bezichtigen.
Dus ook voor Tine en Stef niet anders, alleen waren de accenten iets verlegd. Vooral het eten voor Stef en fotografie voor Tine stonden centraal, en eigenlijk nog liefst de 2 gecombineerd!
Een bezoekje aan het typisch chinees restaurant Yang Yang mocht niet ontbreken. Hoewel het er niet echt gezellig is, eerder refterachtig, is het eten er subliem. Maar eerst onze gasten leren met stokjes eten. Het zijn snelle leerlingen, zelfs een pinda-nootje nemen lukt al :-)
Elke maandagnamiddag heb ik fotoles, misschien beter te omschrijven als een namiddag samen met vriendinnen foto's nemen en bespreken. Gezien Tine ook een fotoliefhebster is, was het een ideale namiddag om hen mee te nemen naar onze volgende fotoshooting, nl in het Park van het Rode blad.

Bij onze aankomst zijn we niet alleen! Meerdere bussen volgestouwd met chinezen zijn net ook van plan om tijdens die koude maandagnamiddag het park te bezoeken. Lang hebben we ze niet gezien, plots waren we toch alleen, geen idee waar iedereen naartoe was. Tot we het park verder inliepen tot een open plaats waar een openlucht circus begonnen was. Acrobaten, olifant, geit met aap, ... en een heleboel chinese toeschouwers. Een ideale plaats om eindelijk het chinese volk te kunnen fotograferen en eens niet andersom.
En dan etenstijd! Mr Happy, onze chinese fotografie-leraar, neemt ons mee naar het restaurant van zijn vriend in Wanshan. Wij hoopten al op een goed verwarmd restaurant want we waren allemaal verkleumd van de koude. Maar niets was minder waar, typisch chinees dus! Geen verwarming, maar als we allemaal dicht genoeg zitten, lukt het ook wel. Gelukkig was het eten lekker en warm, en konden we ons zo wat opwarmen.
Voor wie graag fietst: ook in China kan je fietsen! Dat hebben Tine en Stef samen ook ontdekt, wel niet zo eenvoudig tussen al die brommers en fietsen. Het is iets waar je aan moet wennen. Ze hebben het overleefd maar waren toch wel heel blij om terug de compound binnen te rijden.
Voor ons wat een plezier om Stef en Tine op bezoek te hebben!

Posted by Picasa

Geen opmerkingen: