vrijdag 11 december 2009

Hong Kong

Onze eerste indruk van Hong Kong: groots, iets rustiger verkeer en ze rijden links. Jonas voelt er zich niet zo goed, vertelt hij in de taxi richting het hotel. "Het is precies alsof we niet meer in China zijn". Maar eens in het Hollywood hotel, is dat slechte gevoel onmiddellijk weg. Het is er niet echt Chinees, integendeel eerder Amerikaans. Heel kindvriendelijk, proper, ruim, ... en overal waar je kijkt zie je de disney-figuren zoals Mickey en Minny Mouse, Goofy, Stitch, ... We zijn in een sprookje beland.
De eerste 2 dagen van ons bezoek aan Hong Kong kunnen alvast niet meer stuk.
We beginnen dan ook met Disneyland. Het disneypark in Hong Kong is een van de kleinere disneypretparken, maar dat kon de pret zeker niet bederven. Samen met onze vrienden Dani, Rich en hun kinderen Brody en Riley lopen we van de ene attractie naar de andere met af en toe een prachtige show tussenin om de benen te laten rusten. De favorieten waren toch de Lion King show, het schieten in de Buzz Lightyear Astro Blasters (what's in a name) en Space Mountain, een binnenroetsjbaan. Het halloweenspookhuis was toch iets te angstaanjagend maar gelukkig zijn de nachtmerries achterwege gebleven.
Ook het hotel was echt vakantie, zeker als Stitch je komt vergezellen bij het avondeten of Goofy samen met de kinderen gaat zwemmen.

Maar aan alle sprookjes komt een einde, het was het tijd om de stad zelf te gaan verkennen. 2 dagen was iets te weinig. Hong Kong bestaat uit 2 verschillende delen nl Kowloon en Hong Kong Island gescheiden door Victoria Harbour en dit allemaal aan de Zuid-Chinese Zee. Iedereen kan wel iets vinden dat hem aanspreekt, genoeg variatie!
Zo zijn er de grote winkelcentra en lange felverlichte winkelstraten, de immense natuurparken (wel tussen de wolkenkrabbers gelegen), de kust, het gebergte, een haven, eilandjes, ...
Het was dus keuzes maken. Om een eerste overzicht te krijgen zijn we met de peaktram naar het hoogste punt, nl de Victoriapeak, geweest. De tram maakt een korte maar heel stijle rit over een helling van 45° helemaal tot boven. Rond de peak was het aangenaam wandelen tussen het groen. Ondertussen heb je een schitterend zicht over de stad. Misschien moesten we toch iets vroeger gaan, want de mist begon al op te komen en gaf een beetje een vertroebeld zicht, maar nog even spectaculair.
Met de taxi, tram, bus of boot (de Starferry) geraak je overal in Hong Kong. Zo zijn we ook naar het meest zuidelijke punt geweest nl Stanley en Repulse Bay aan de kust. Overal zie je vele kleine straatjes met gezellige cafeetjes en restaurants. Het is er niet zo druk als in het centrum van de stad, een aangename verpozing. Ook het strand ligt er wat verlaten bij. Af en toe een chinees die zich toch op het strand waagt en misschien zelfs in het water, maar dat is dan ook eerder een uitzondering. Ze bekijken liever alles vanop een afstand, liefst in hun lange broek en lange mouwen. De buitenlanders vallen dus weer op in hun zwembroek, want het zijn maar zij die genieten van het warme weer en het verfrissende water.
Misschien geraken we ooit wel nog eens in Hong Kong om nog veel meer te kunnen bezichtigen in deze boeiende wereldstad!


Posted by Picasa

Geen opmerkingen: