maandag 17 november 2008

Shanghai Ocean Aquarium

Shanghai Ocean Aquarium: Manou was er reeds op schoolreis geweest en vond het te gek. Voor iedereen een welgekomen afwisseling tijdens een dagje shoppen in Shanghai (papa heeft dringend schoenen nodig). En inderdaad het is de moeite waard!


Het centrum is vrij groot, wij hadden 2 uren nodig om er door te wandelen en hebben niet alles kunnen zien en lezen. Blijkbaar is deze plaats een beetje te duur voor vele chinezen, want in vergelijking met andere toeristische plaatsen zijn hier geen ellenlange wachtrijen met de bijhorende fotoreportages van onze kinderen. Wat een verademing! Alleen heel veel verschillende soorten vissen en reptielen, afkomstig uit alle wereldelen, allemaal in een aangepast aquarium. Zoals de krokodillen in een groot bassin, de kleine veelkleurige visjes in een klein aquarium. Het spectaculairste is de 150 meter lange glazen tunnel. Je loopt er tussen de haaien, grote roggen en reuzeschildpadden. Zo hadden we een mooi zicht op de onderkant van zo'n grote vissen en de scherpe tanden van die gevaarlijke haaien.
Kortom, een geslaagde dag. Het enige wat we niet meenemen naar huis zijn schoenen voor papa.
Een perfect excuus om nog eens terug te komen...



Posted by Picasa

2 opmerkingen:

Tante Eve zei

Hey tante Cathérine en co,
Eindelijk dan eens een reactie van de familie Wittouck uit Gent.
Sinds Mika de film "Nemo" van oma en opa gekregen heeft, is ze zot van vissen en alle andere zeebewoners. Ze zou dus waarschijnlijk ook wel eens dat fantastische aquarium willen bezoeken...
Leuk dat je jullie reisverhalen zo nu en dan doorgeeft, Mika vindt vooral de diavoorstellingen leuk!
Ze begint nu ook wel te vragen wanneer juliie terugkomen. Binnenkort hé.
Groetjes,
tante Eve

Juf Sinta zei

Hallo iedereen,
Eindelijk heb ik gevonden hoe ik jullie kan bereiken.
Zo te zien zijn jullie al goed ingeburgerd in het verre maar prachtige China, iets helemaal anders dan het koude regenachtige Belgie.
Heel veel groetjes voor jullie allemaal.
Misschien hoor ik wel iets terug van jullie.
Vanwege Juf Sinta, ook van Andre en natuurlijk ook van Sharon.
Tot nog eens.