donderdag 6 november 2008

Tiger Hill

Tiger Hill is een van de mooiste bezienswaardigheden van Suzhou. Ooit heeft de chinese dichter, Su Shi, gezegd: "It is a lifelong pity, if having visited Suzhou, you did not visit Tiger Hill". En het is inderdaad een mooie plaats!
Tiger Hill is eigenlijk een kleine heuvel met daarop een hoge pagode , "pagode of the Yunyan Temple". De toren op zich is 48 m hoog. Op de toren mogen we niet meer, hij staat al een beetje scheef, net zoals de toren van Pisa. Maar geen getreur op de heuvel zijn nog veel meer bezienswaardigheden.
Het park is ongeveer 140 are groot, veel bomen, smalle paadjes, brugjes, een groot open plein ... en dit alles omringd door een gracht. Ooit werd dit als uitkijkpost gebruikt tijdens een van de vele oorlogen. Volgens een van de verhalen heeft Tiger Hill zijn naam daar ook aan te danken. Koning He Lu werd gedood op de heuvel en daar begraven. 3 dagen later kwam een witte tijger zijn graf bewaken en zo ontstond Tiger Hill.
Op de heuvel is er ook een immens grote bonsaituin naast een van de vele grote pagodes (Wanjing Villa). Voor de liefhebbers van bonsai is dit een echte aanrader. Je ziet er veel verschillende soorten bonsais: grote en kleine, dikke en dunne, naald en loof, ... Zelfs voor ons, die er niet zo veel van kennen, is dit meer dan moeite om eens te bekijken. Nooit gedacht dat er zoveel verschillene bonsais bestaan!
Het hele park staat in groot contrast met alles errond: heel rustig, geen autos, maar paard en kar, geen scooters maar voetgangers of draagstoelen, ... maar toch nog heel veel chinezen.
Veel chinese toeristen die nog maar weinig westerse (lees blonde) kinderen gezien hebben. En dat hebben we gemerkt. Elke 100 m wel een groepje chinezen die een foto wou maken van onze kinderen, zoals van alle beroemde rocksterren of acteurs. En dat vonden ze eigenlijk ook wel een beetje tof.


Posted by Picasa

Geen opmerkingen: